Zašto je važna HIDRATACIJA NOKTIJU

Ne mogu bez hidratacije, a ne podnose vodu?

Tvoji prirodni nokti

Iako je vidljivi deo nokta mrtvo tkivo, da bi on bio elastičan, a ujedno i čvrst, i da se ne bi listao, njegovom korenu je potrebna hidratacija.

Zdrava kutikula, bez suvih, krvavih i bolnih zanoktica, se dobija pravilnom hidratacijom. Da bi nokti i kutikula bili hidrirani potrebno je aktivirati protok vode u njima. Ova dubinska “vlaga” štiti slojeve kože i nokta od spoljnih uticaja i održava njihovo zdravlje. Hidrataciju noktiju i kutikule ćeš postići redovnom negom koja je bogata vitaminima, mineralima i antioksidansima (pčelinji vosak, biljna ulja, buteri, eterična ulja, šećeri i sl.). A ukoliko nokte redovno hidriraš uz pomoć kreme, seruma, pilinga ili maske koji su od prirodnih, organskih sastojaka i nerafinisanih ulja, i lak na noktima će ti duže trajati.

Nasuprot hidrataciji, dugotrajno izlaganje noktiju i kutikule vodi i vlazi izaziva njihovo širenje i drastično omekšavanje. Nokat i kutikula tada upijaju hemijske sastojke iz sapuna ili deterdženta i suše se, slabe, pucaju i listaju se. Ukoliko nokte zaštitiš od preteranog izlaganja vodi, vlazi i deterdžentima uz pomoć rukavica, ili koristiš proizvode za higijenu koji ne sadrže veštačke hemikalije i lak na noktima će se duže zadržati. A kutikula će ti biti zdrava i bez zanoktica ukoliko se pridržavaš svih ovih pravila.

Постави коментар

Направите веб-место или блог на WordPress.com

Горе ↑