Piling koji će preporoditi tvoje nokte i zanoktice – NAPRAVI SAMA

Neodoljivi miris i ukus čokolade sa bademom i kokosom će te mamiti da malo staviš na nokte, a malo na jezik. Bez brige, toliko je dobar i bezbedan da se može i pojesti.

Jedan od veoma važnih koraka u nezi prirodnih noktiju je njihovo redovno pilingovanje. Većina dama ovaj korak ne smatra potrebnim, ali je upravo on taj koji pravi razliku – da li će, ili ne, tvoji nokti biti dovoljno hidrirani, a zanoktice poslate u zaborav.

Piling za nokte Noktarica

Pilingovanje noktiju i kožice oko njih se obavlja, u proseku, jednom nedeljno, a ovaj Piling za nokte, koji je bogat uljima, idealan je hidrator za nokte i kutikulu koji su tretirani acetonom ili nekim drugim skidačem laka za nokte koji ih isušuje, te ga treba koristiti tokom pranja noktiju posle procesa uklanjanja laka.

Recept:
170 g organskog šećera od šećerne trske
80 g hladno ceđenog kokosovog ulja
60 g hladno ceđenog bademovog ulje
12 g organskog sirovog kakao praha

Organski šećer od šećerne trske je nastao tradicionalnom metodom kristalizacije, bez bilo kakvih dodataka boja, ukusa i premaza. Sadrži 17 amino-kiselina, 11 minerala i šest vitamina, uključujući i polifenole, kalcijum, kalijum, gvožđe, magnezijum i fosfor. Njegovi krupni kristali uklanjaju suve, ogrubele slojeve kože, a kada se rastvore svaki od navedenih sastojaka prodire duboko u nokte i kožu.

Hladno ceđeno kokosovo ulje sadrži lauričnu kiselinu koja ima sposobnost da suzbija različite mikrororganizme, a konkretno bakterije i gljivice, koji su veoma često uzročnici pojave zanoktica. Sadrži i druge zasićene masne kiseline: miristinska, kaprilna, palmitinska, oleinska, linoleinska, stearinska kiselina, koje zajedno pomažu da koža bude glatka na dodir i hidrirana. Kokosovo ulje sadži i vitamin E koji je odličan antioksidans i štiti kožu od a SPF4 umanjoj meri štiti kožu od Sunca.

Hladno ceđeno bademovo ulje ima visok nivo oleinske i linolne kiseline; bogato je vitaminima E, D, i A i bogato cinkom i kalcijumom što mu omogućava da ojačava nokte, a kožicu oko njih omekšava i sprečava stvaranje zanoktica, kao i listanje noktiju uzrokovano isušivanjem.

Organski sirovi kakao prah se smatra jednim od najjačih antioksidanasa na svetu i jednom od najhranljivijih namirnica. Sadrži više od 300 aktivnih supstanci koje blagotvorno utiču na zdravlje ljudskog organizma, a samim tim i na kožu i nokte. Pored toga on čini da ovaj Piling ima neodoljivi miris čokolade.

Piling za nokte Noktarica

Piling se nanosi na nokte i gornji deo šake jednom nedeljno, ili nakon uklanjanja laka za nokte. Nežnom masažom u trajanju od jednog i po minuta će ulja upiti u kožu, a zrna šećera ukloniti izumrle slojeve kože oko noktiju i sa šaka. Ruke i nokti se mogu odmah oprati(ukoliko sledi postupak lakiranja noktiju); ili ostaviti da ulje još deluje na površini kože dok se nokti oblikuju; ili samo uživati u neodoljivom mirisu kaka/čokolade. Čuvajte ga na suvom mestu dalje od direktnog izvora toplote i svetlosti.

*Napomena: količina Pilinga koja je data receptom je dovoljna da se ispilinguje celo telo. Proverila sam, i mogu vam reći da se čuvate ukoliko vaš partner voli čokoladu 😉

Tekst: Noktarica

Fotografije: Noktarica

Pratite novosti na: Instagram-u i Facebook-u

Постави коментар

Направите веб-место или блог на WordPress.com

Горе ↑