Kako da vam manikir traje 5-7 dana

Znam da mnogi od vas odustaju od samostalnog lakiranja i ukrašavanja noktiju jer vam se manikir ošteti veoma brzo, i zbog toga želim da sa vama podelim moje iskustvo u nezi i lakiranju prirodnih noktiju, tako da mi manikir traje 5 do 7 dana. Želim odmah na početku da vam napomenem da će manikir duže trajati na zdravim i negovanim noktima i noktima koji su ojačani. Meni je ponekad opstajao i 10 dana (tek tada se blago iskrza na vrhovima ili oljušti u predelu zanoktica, a nekada ispuca po površini). Pojava pukotina je najčešće znak da je završni lak dosta gust.

Iz iskustva znam da je posle skidanja gela ili gel laka teže da manikir dugo opstane na noktima.

Ovo su koraci kojih se ja pridržavam:

1.KORAK Uklonite ostatke starog laka sa vaših noktiju uz pomoć acetona ili skidača laka za nokte bez acetona, kako više volite.

2. KORAK Nokte i predeo oko njih operite uz pomoć tople vode, četkice za ovu namenu i bilo kog pilinga za lice i telo. A zatim ih dobro obrišite grubim peškirom, na taj način ćete otkloniti deo odumrle kože oko noktiju.

3. KORAK Drvenim ili metalnim potiskivačem zanoktica, potisnite sve zanoktice dok su još mekane od vode.

4. KORAK Nežno odstranite sve zanoktice i odumrlu kožicu uz pomoć odgovarajuće grickalice ili makazica.

5. KORAK Za to vreme nokti će se osušiti pa možete preći na skraćivanje i oblikovanje. Skratite ih uz pomoć grickalice ili makazica tako da svi budu iste dužine, a potom turpijama zaoblite sve oštre ivice i napravite oblik kakav želite.

U video snimku Nega i oblikovanje noktiju pre lakiranja možete videti kako ja sprovodim svaki od ovih koraka.

6. KORAK Sada sledi priprema nokatne ploče za nanošenje laka. Ukoliko su vaši prirodni nokti ojačani gelom ili gel lakom potrebno ih je uz pomoć alkohola očistiti od svih masnoća i prljavštine. Stavite malo alkohola na ubrus ili toalet papir i pređite preko svakog nokta. Namerno vam ne govorim da koristite vatu ili tufere jer oni veoma često ostave male dlačiće.

Ukoliko na vašim prirodnim noktima nema ojačanja možete preko svake nokatne ploče preći finom blok turpijom, a potom prašinu otkloniti alkoholom ili čistom četkicom za rumenilo.

Noktarica

7. KORAK Nanesite jedan sloj baznog laka (bazni lak nije potreban ukoliko imate ojačanje na noktima).

8. KORAK Nanesite jedan sloj laka u boji i sačekajte 10ak minuta da se osuši pa nanesite drugi. Ako je formula laka retka, ne morate čekati 10ak minuta već počnite sa nanošenjem drugog sloja čim završite svih deset noktiju.

9. KORAK Posle nanošenja drugog sloja laka za nokte možete ukrasiti vaše nokte po želji ili odmah naneti završni brzosušeći lak. Moje iskustvo je takvo da brzosušeći završni lakovi produžavaju trajanje manikira u odnosu na obične završne lakove.

10. KORAK Svakoga dana, minimum jednom dnevno nanesite na predeo oko noktiju neko ulje ili hidrantnu kremu za tu namenu.

11. KORAK Manikir će vam trajati 5-7 dana ukoliko su vam ruke izložene vodi samo prilikom pranja istih, tuširanja, pranja kose jednom do dva puta za to vreme i ako maksimalno jednom dnevno operete neku posudu ili nešto slično. Za sva ostala izlaganja noktiju vodi i hemijskim sredstvima potrebno je koristiti zaštitne rukavice.

12. KORAK Ne koristite nokte kao oruđe za bilo kakvo grebanje, trljanje, kucanje, otvaranje i sl. Trudite se da kucate na tastaturi isključivo jagodicama prstiju, a ne noktima.

Tekst: Noktarica

Fotografije: google.com

Pratite novosti na: Instagram-u i Facebook-u

Постави коментар

Направите веб-место или блог на WordPress.com

Горе ↑